Pages

13 Haziran 2013 Perşembe

Kırklareli İli Yemekleri 10

KIRKLARELİ SALATALARI
Salatalar
Manca: Kişi Sayısı: 4 Hazırlama Süresi: 20 dk
Malzemeler: 2 adet patlıcan, 1 adet kırmızı biber, 2 adet sivri biber, 4 diş sarımsak, 7-8 dal maydanoz, 3 yemek kaşığı zeytinyağ, 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 tutam tuz.
Hazırlanışı: Patlıcanlar ve kırmızı biberler közlenir. Közlenen patlıcan ve kırmızı biber tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ile yeşil sivri biberler içine karıştırılır. Sarımsak ister kıyılarak ister dövülerek içine konur. Son olarak tuz, zeytinyağ ve sirke ilavesi ile servis edilir.
KIRKLARELİ TATLILARI
Tatlılar
Höşmerim: Kişi Sayısı: 4 Hazırlama Süresi: 5 dk Pişirme Süresi: 40 dk
Malzemeler: 25gr tereyağ, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 2 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı tuzsuz, yağlı ve taze koyun peyniri.
Hazırlanışı: Peynir kısık ateşte yağda eritilir. Daha sonra yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır. Üzerine azar azar un ilave edilir. En son olarak şeker konarak karıştırmaya devam edilir. Kıvamı tutunca ocağın altı kapatılır. İsteğe göre üzerine ceviz serpilerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız