KIRKLARELİ ÇORBALARI
Çorbalar
Ciğerli Tavuk Suyu Çorba: Kişi Sayısı: 10 Hazırlama Süresi: 15 dk Pişirme Süresi: 90 dk
Malzemeler:
1 bütün köy tavuğu (ciğerleri ile beraber), 2 yemek kaşığı tel şehriye,
3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 adet limon,
2 yemek kaşığı tereyağ, 2 çay kaşığı tuz, 2lt su.
Hazırlanışı:
Tavuk ve ciğerler temizlendikten sonra bol suda yıkanır. Yıkandıktan
sonra haşlanmak üzere tencereye suyun içine konur. Pişen tavuğun göğsü
didiklenir. Pişen ciğerler doğranır. Ayrı tencerede yağda tel şehriyeler
kavrulur. Tavuğun suyu süzülerek üzerine biraz daha su ilave edilerek
tel şehriyelerin üstüne dökülür. Yumurta, un, limon suyu ve tuz
topaklanmayacak şekilde karıştırılır. Elde edilen terbiye kaynayan tavuk
suyunun içine atılır ve karıştırılır. Son olarak içerisine didiklenen
tavuk etleri ile doğranan ciğerler konur. Yağı kavrularak ilave edilir.
5-10 dk kaynadıktan sonra servis edilir.
KIRKLARELİ SEBZE YEMEKLERİ
Sebze Yemekleri
Labada Boranisi: Kişi Sayısı: 4 Hazırlama Süresi: 5 dk Pişirme Süresi: 25 dk
Malzemeler: 300 gr labada, ½ çay bardağı ayçiçeği yağı, 2 adet yumurta, 150 gr yoğurt, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Ayıklanan ve yıkanan labadalar doğranarak yağda kavrulur. Daha sonra
ayrı bir tavada iki yumurta karıştırılarak pişirilir. Pişirilen yumurta
labadanın içine karıştırılır. Hazırlanan sarımsaklı yoğurt labada
karıştırılarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder