Pages

13 Haziran 2013 Perşembe

Kırklareli İli Yemekleri 4






Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar. Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır. Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir. Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, külür, kapama, çoban böreği ısırgan otu çorbası yöreye özgü yemeklerdir.
Kırklareli mutfağında,Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar. Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır. Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir. Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, külür, kapama, çoban böreği ısırgan otu çorbası yöreye özgü yemeklerdir. -Nohutlu Ekmek -Yeşil Mercimek Çorbası -Kuzu kapama -Pırasa Böreği -Poğaça -Kaçamak
KALLE
Kalle ; Malzeme Listesi *
********************************************
750 gr tavuk incik
2 kase doğranmış lahana turşusu
1 çay bardağı bulgur
3 orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı




********************************************
Kalle ; HAZIRLANIŞI *
********************************************
Soğanlar küçük küçük doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı eklenen tavaya alınıp pembeleşene kadar kavrulur. Tavuk etlerinin derisi sıyrılır ve kuşbaşı doğranır.
Pembeleşen soğanların içine eklenip iyice sotelenir. Sotelenen etlere salça ilave edilip kokusu çıkana kadar kavrulur.
Lahana turşularının suyu iyice sıkılır ve tavukların üzerine ilave edilir
( Yemeğe tuz eklenirken lahana turşusunun da tuzlu olduğu unutulmamalıdır)Tencereye tüm malzemelerin üzerine çıkacak kadar sıcak su eklenip kaynamaya bırakılır.
1 çay bardağı bulgur yıkanıp süzülür ve kaynayan yemeğin içine ilave edilip pişirilir.
Kalle servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız