Pages

13 Haziran 2013 Perşembe

Kırklareli İli Yemekleri 5

KAPAMA
Kırklareli'nin yöresel tatlarından Yalancı Kapama'nın tarifi, Mutfağım programında...

22.03.2012 09:57:31

Malzemeler:
3 adet patates
4 adet domates
2 orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 su bardağı pirinç
½ su bardağı bulgur
½ demet maydanoz
5 adet kuru kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pulbiber
3-4 adet kuru kırmızı biber
Yarım demet maydanoz

Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır ve biraz sıvıyağ ilave edilip pembeleşene kadar kavulur. Patatesler iri iri doğranıp soğanlara ilave edilir. 4 adet domates rendelenir ve tencereye eklenir. Pirinç ve bulgur yıkanıp süzülür ve sotelenen malzememelerin üzerine eklenir. Karabiber, pulbiber, nane, arzuya göre tuz ilave edilip yemek suyunu biraz çekinceye ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Yemek pişince ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dökülür. Üzeri domates dilimleri, kıyılmış maydanoz ve kuru biberle süslenir. 2 çay bardağı sıcak su ilave edildikten sonra 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Yalancı Kapama servise hazırdır.
 
NOHUTLU EKMEK
Malzemeler
6 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
45 gr nohut
1.5 çorba kaşığı tuz
Su
Yemek Tarifi
1. Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu, tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Nohudu ekleyip karıştırın ve 2-3 misli kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte bir yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun. 2. Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Kırklareli Yöresel Yemekleri

Kırklareli Yöresel Yemekleri ile ilgili, değerli öğretim görevlisi Ali ÇAKIR'ın hazırlamış olduğu ayrıntılı çalışmaya buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız