Pages

13 Haziran 2013 Perşembe

Kırklareli İli Yemekleri 7

KIRKLARELİ ET YEMEKLERİ
Et Yemekleri
Kuzu Kapama: Kişi Sayısı: 4 Hazırlama Süresi: 20 dk Pişirme Süresi: 45 dk
Malzemeler: 450gr kemiksiz kuzu eti, 3 su bardağı su, 1 su bardağı baldo pirinç, 1 adet orta boy soğan, 3 adet yeşil soğan, 3 dal taze nane, 1 tutam karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı: Kuzu etleri tencereye konarak kıyılmış kuru soğan ile haşlanır. Pişmeye yakın içine bir tutam tuz atılır. Tereyağda pirinçler kavrulur. Kavrulan pirinçler tepsinin altına yayılır. Üstüne soğanlı kuzu eti ve suyu konur. Su etlerin hizasına gelmelidir. Yeterli gelmezse su ilavesi yapılır. Üzerine kıyılmış taze soğan ve taze nane konur. Karabiberi ilave edilerek fırına verilir. 30 dk kadar pişirilir. Piştikten sonra fırının içinde üstü kapatılarak 20 dk dinlendirilerek servis edilir.

Baklagiller
Anız Fasulyesi: Kişi Sayısı: 4 Hazırlama Süresi: 60 dk Pişirme Süresi: 30 dk
Malzemeler: 250 gr anız fasulyesi, 1 adet kuru soğan, 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı tereyağ.

Hazırlanışı: Anız fasulyesi 1 saat öncesinden sıcak su ile ıslatılır. Tencereye yağ konarak soğanlar öldürülür. Soğanların üzerine salça konarak kavrulur. Üzerine anız fasulyesi ilave edilerek biraz daha kavrulur. Suyu ve tuzu ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Piştikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız