KIRKLARELİ HAMUR İŞLERİ
Hamur İşleri
Sini Mantısı: Kişi Sayısı: 8 Hazırlama Süresi: 45 dk Pişirme Süresi: 60 dk
Malzemeler:
3 adet kuru soğan, 500 gr kıyma, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı
nane, 1 tatlı kaşığı tuz, yeteri kadar su. Hamuru için;1kg un, 1 tatlı
kaşığı tuz, aldığı kadar su.
Hazırlanışı:
Unun ortası açılır. İçine tuz konur. Aldığı kadar su ilave edilerek
kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulduktan sonra hamur
5’e bölünür. Her bir hamur oklava ile açılır. Açılan hamurlar kare kare
kesilir. İçerisine hazırlanan harçtan konur. (Harcın yapımı: Soğanlar
rendelenerek suyu sıkılır. Üzerine kıyma, karabiber, nane ve tuz konarak
karıştırılır. Pişen mantıların üzerine yağlı su yapılarak dökülür.
Tekrar fırına verilir. Suyunu çekince isteğe bağlı olarak sade ya da
sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
KIRKLARELİ SARMA VE DOLMALARI
Sarmalar ve Dolmalar
Mısır Unlu Lahana Sarması: Kişi Sayısı: 8-10 Hazırlama Süresi: 30 dk Pişirme Süresi: 40 dk
Malzemeler:
2 adet kuru soğan, 10 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 1 yemek kaşığı salça,
1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1
adet orta boy lahana, 250 gr mısır unu.
Hazırlanışı:
Lahana yaprakları haşlanır. Soğan kavrularak üzerine mısır unu ilave
edilir. Az miktarda su katılır. Baharatları ilave edilir. Lahana
yapraklarına sarılarak tencereye konur. Tencereye suyu ve yağı ilave
edilerek pişirmek üzere ocağın üstüne konur. Servis edilirken yanında
salatalık turşusu ya da yağlı biber turşusu konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder