Pages

13 Haziran 2013 Perşembe

Kırklareli İli Yemekleri 12

KIRKLARELİ TURŞULARI
Turşular
Yağlı Turşu : Kişi Sayısı: 10 Hazırlama Süresi: 10 dk Pişirme Süresi: 60 dk
YAĞLI TURŞU
Malzemeler: 1kg yeşilbiber, 750ml üzüm sirkesi, 300ml ayçiçeği yağı, 2 baş sarımsak, 1 yemek kaşığı iri tuz.
Hazırlanışı: Sirke ve yağ bir tencereye konur. Kaynamaya başlayınca tuz ve ikiye bölünmüş temizlenmiş biberler içine atılır. Biberler yumuşayınca kavanoza alınır. Biberleri kavanoza koyarken 1 sıra biber, 1 sıra ince kıyılmış sarımsak konur. En son olarak tenceredeki sirkeli yağ kavanoza konur ve kapağı kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız