KIRKLARELİ TURŞULARI
Turşular
Yağlı Turşu : Kişi Sayısı: 10 Hazırlama Süresi: 10 dk Pişirme Süresi: 60 dk
YAĞLI TURŞU
Malzemeler: 1kg yeşilbiber, 750ml üzüm sirkesi, 300ml ayçiçeği yağı, 2 baş sarımsak, 1 yemek kaşığı iri tuz.
Hazırlanışı:
Sirke ve yağ bir tencereye konur. Kaynamaya başlayınca tuz ve ikiye
bölünmüş temizlenmiş biberler içine atılır. Biberler yumuşayınca
kavanoza alınır. Biberleri kavanoza koyarken 1 sıra biber, 1 sıra ince
kıyılmış sarımsak konur. En son olarak tenceredeki sirkeli yağ kavanoza
konur ve kapağı kapatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder