Pages

13 Haziran 2013 Perşembe

Kırklareli İli Yemekleri 9

KIRKLARELİ İÇECEKLERİ
Özel Yiyecek ve İçecekler
Limonlu Hardaliye: Kişi Sayısı: 1 Hazırlama Süresi: 3 dk
HARDALİYE
Malzemeler: 170 ml hardaliye, ¼ limon, 30 ml su
Hazırlanışı: Limonun suyu sıkılır. Hardaliye, su ve limon suyu karıştırılarak bardakta servis edilir
Pekmezli Kaçamak: Kişi Sayısı: 8 Hazırlama Süresi: 3 dk Pişirme Süresi: 40 dk
Malzemeler: 1,5lt su, 400gr mısır unu, 150gr tereyağ, 2 tatlı kaşığı tuz, ¾ çay bardağı pekmez.
Hazırlanışı: Su tencereye konarak kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içine tuz atılır. Daha sonra yavaş yavaş mısır unu salınır. Bir yandan da tahta kaşıkla topaklanmaması için hızlı olarak karıştırılır. Mısır ununun tamamı konduktan sonra tahta kaşığın tersi ile mısır unu tencereye bastırılarak 5 dk kaynatılır. Pişen kaçamak tepsiye boşaltılır. Üzerine yakılan tereyağ kaşığın tersi kaçamağa bastırılarak dökülür. Böylece tereyağ kaçamağın yüzeyinden akıp tepsinin kenarlarına akmaz. Son olarak üzerine pekmez dökülerek servis edilir.

Yumurtalar
Tarla Yumurtası: Kişi Sayısı: 1 Hazırlama Süresi: 2 dk Pişirme Süresi: 3 dk
Malzemeler: 2 adet köy yumurtası, 3 yemek kaşığı köy tereyağı, 1 tutam tuz
Hazırlanışı: Yumurtalar bir kaseye konur, tuzu ilave edilir ve kabarması için iyice çırpılır. Tereyağ tavaya konarak kızdırılır. Kızgın tereyağın içine yumurta dökülür. Altlı üstlü pişirilir ve servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız